Yentl en de Boer

Tijd: 12:15 - 13:30 uur

cfz-logo-kleur-hires.jpg

Yentl Schieman en Christine de Boer bespringen om 12.15 uur het podium, na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door Burgemeester Aptroot, om met de Marinierskapel gezamenlijk het muzikale programma groots te openen. Het muzikaal-absurdistische duo zal in afwisseling met het orkest van ruim 50 muzikanten eigen muziek ten gehore brengen. De Marinierskapel brengt daarnaast eigen versies van beroemde melodieën. Het optreden zal in totaal vijf kwartier duren.

 

Yentl en de Boer zijn sinds hun doorbraak overigens niet te stoppen. Deze week is bekendgemaakt dat het duo is genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het lied “Stop de Tijd”. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijvers, componisten en uitvoerenden van het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. Yentl en de Boer wonnen de prijs vijf jaar geleden ook al eens, toen voor het lied “Ik heb een man gekend”. 

Extra bijzonder deze editie is de samenwerking tussen Floravontuur en het Cultuurfonds Zoetermeer. Door een financiële bijdrage van het fonds is de combinatie van deze bijzondere opening mogelijk gemaakt. “Het Cultuurfonds Zoetermeer is er om kunst en cultuur naar een breed publiek te brengen. Het Bevrijdingsfestival is daar een geweldige gelegenheid voor.” Aldus Sven Ruggenberg, cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Zoetermeer.