Marinierskapel der Koninklijke Marine 

Tijd: 12:15 - 13:30 uur

Het middagprogramma wordt dit jaar groots geopend door de Marinierskapel en Yentl en de Boer. De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het grote orkest van 53 muzikanten verzorgt de muziek bij vele officiële ceremonies in zowel binnen- als het buitenland.

 

Het muzikaal-absurdistische duo Yentl en de Boer zal in afwisseling met het orkest eigen muziek ten gehore brengen. De Marinierskapel brengt daarnaast eigen versies van beroemde melodieën. Het optreden zal in totaal vijf kwartier duren.

Extra bijzonder deze editie is de samenwerking tussen Floravontuur en het Cultuurfonds Zoetermeer. Door een financiële bijdrage van het fonds is de combinatie van deze bijzondere opening mogelijk gemaakt. “Het Cultuurfonds Zoetermeer is er om kunst en cultuur naar een breed publiek te brengen. Het Bevrijdingsfestival is daar een geweldige gelegenheid voor.” Aldus Sven Ruggenberg, cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Zoetermeer.

cfz-logo-kleur-hires.jpg

Dj-Jero

Tijd: 13:30 - 14:00 uur

De Zoetermeerse Dj-Jero heeft ervaring met het draaien op feesten en partijen en mijn zijn brede muzikale invulling zorgt hij van 13.30 tot 14.00 uur voor een tropisch feest.

Kom ook naar de Markt en dans mee!