OVER HET FESTIVAL

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer is al 20 jaar in handen van Floravontuur Promotie Zoetermeer. Het succes van dit jaarlijks evenement is verbinding en de goede sfeer. Als Zoetermeer mogen we hier trots op zijn. 

Benieuwd naar meer leuke activiteiten? Klik dan hiernaast op het logo van 75 jaar Vrijheid om naar de website te gaan!

75jaar logo zoetermeer zwart.png

BEREIKBAARHEID

Tijdens het avond is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De

toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en de Londenstraat (Cambridgepad). De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad zelf. De Bordeauxstraat is afgesloten.

Wij adviseren om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen naar het Bevrijdingsfestival. Kom je toch met de auto, raadpleeg dan http://bereikbaarzoetermeer.nl/

 • fietsen stallen op het Nicolaasplein (op het Marseillepad en langs de Dobbe geldt een stallingsverbod)

 • openbaar vervoer: Randstadrail lijn 3 of 4, halte Stadhuis (wandelen via het Zuidwaarts en de Londonstraat)

Aparte toegang mindervaliden

Mindervaliden die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel, kunnen gebruik maken van het speciale vak voor het podium. Zij kunnen onder begeleiding van maximaal één persoon zich melden bij de nooduitgang aan de Londenstraat/Zuidwaarts. Via deze toegang kunnen zij, links naast het podium, aan de zijde waar de toiletten zijn gesitueerd, het speciale vak bereiken. Er is beperkte ruimte in het vak.

HUISREGELS

Om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen heeft de organisatie regels opgesteld. Bij betreding van het evenemententerrein gaat de bezoeker automatisch akkoord met deze huisregels.

 • Het is voor bezoekers jonger dan 18 jaar niet toegestaan alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.

 • Bezoekers van 18 tot en met 25 jaar die alcoholhoudende dranken willen kopen of nuttigen worden verzocht om op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een stempel te halen. Deze dienen zij te kunnen tonen bij het kopen en nuttigen van alcoholische dranken.

 • Het is bezoekers niet toegestaan om mee te nemen:

  • plastic flessen, blik- of glaswerk of op een andere manier verpakte dranken

  • wapens of andere gevaarlijke voorwerpen

  • drugs en/of enig verdovend of stimulerend middel

  • vuurwerk

  • spuitbussen

  • huisdieren

 • Tijdens het evenement zullen er op het festivalterrein foto en video opnames gemaakt worden. Door het terrein te betreden ga je automatisch akkoord met dat de beelden door organisatie, partners en artiesten gebruikt mogen worden.
   

Overdag kan er door een veiligheidsmedewerker om een tassencontrole gevraagd worden. Tijdens het betreden van het festivalterrein tijdens het avondprogramma worden bezoekers bij de toegangspoorten gecontroleerd door een veiligheidsmedewerker. Het weigeren van de controle heeft tot gevolg dat de toegang tot het festivalterrein zal worden geweigerd.

 • Een bezoek aan het festival is op eigen risico; de organisatie is niet aansprakelijk voor enig letsel, materiële en/of immateriële schade die u als bezoeker mocht ondervinden.

 • De bezoeker dient alle instructies van de organisatie, de beveiliging of het medisch team te allen tijde op te volgen. Bij strafbare feiten wordt u overgedragen aan de politie en zal er aangifte worden gedaan. Bij ongewenst gedrag kan de toegang tot het terrein worden ontzegd.

  Het Bevrijdingsfestival is een feest voor iedereen. Houd voldoende rekening met elkaar en in het bijzonder met kinderen en met mindervalide bezoekers.

zoetermeerbruistnl-met-zwart.png