BEN JIJ ER 

WEER BIJ?

Bevrijdingsfestival komt dit jaar terug naar Zoetermeer

Op dinsdag 5 mei 2020 vieren we dat Nederland dit jaar 75 jaar bevrijd is tijdens het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. De Markt wordt omgetoverd tot een festivalterrein met een groot hoofdpodium, een gezellig middenpodium, bars waar je de lekkerste drankjes en hapjes kan halen en verschillende activiteiten voor alle leeftijden! Tijdens dit (gratis!) festival is er voor jong en oud van alles te beleven.

 

Maar liefst 12 uur lang vieren we feest met grote namen en lokale bands. Kan jij ook niet meer wachten en wil je al lekker in de sfeer komen? Bekijk dan alle acts op deze website.

 

Of volg ons op onze socials en mis niks!                       

  • Facebook
  • Instagram

Reactie Bevrijdingsfestival op ophef rond Broederliefde

 

Op 5 mei is het op de Markt weer tijd voor het Bevrijdingsfestival. Afgelopen week is de programmering bekend gemaakt van dit grootse Zoetermeerse feest. Met namen als de Edwin Evers Band, Die Verrückte Stunde, Martijn Fischer en Broederliefde. De wethouder Citymarketing en Evenementen heeft besloten dat het optreden van Broederliefde geen doorgang kan vinden op het Bevrijdingsfestival, naar aanleiding van negatieve reacties op social media.

Er wordt hierbij gerefereerd aan een supportersincident met antisemitische inslag dat plaatsvond in 2016 tijdens een voetbalwedstrijd waar rapper Emms bij was betrokken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vanwege dit incident in 2017 uiteindelijk besloten de groep Broederliefde toch niet te benoemen tot Ambassadeur van de Vrijheid in het jaar 2017.

 

Organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer is bekend met de situatie en heeft haar afwegingen gemaakt op basis van de ervaringen die hierna zijn opgedaan. De rapper is direct tot inkeer gekomen en hij heeft oprecht zijn excuses aangeboden voor het feit dat hij zich liet meeslepen in het supportersgedrag. Ook heeft hij een bezoek gebracht aan Auschwitz wat hem en de groep zeer heeft aangegrepen.

 

De oprechtheid en de zichtbare spijt die is getoond, is door een breed publiek en het Centraal Joods Overleg omarmd. Sindsdien is Broederliefde welkom geweest op bevrijdingsfestivals van collega-organisatoren in Vlissingen (2018), Groningen (2018) en Amsterdam (2019), wat tot succesvolle optredens en respectvolle odes aan de vrijheid heeft geleid. Deze positieve ontwikkelingen hebben bijgedragen aan de afweging om hen op te nemen in de programmering van deze editie van het Bevrijdingsfestival.

Floravontuur heeft begrip voor de reacties op social media die hebben geleid tot het besluit van de wethouder. Uiteraard betreurt ook Broederliefde dat deze keuze is gemaakt en heeft inmiddels aangeboden om met de wethouder en het college in gesprek te gaan. Er is gevraagd aan Floravontuur op zoek te gaan naar een alternatief op deze plek in de line-up.

De line-up van het Bevrijdingsfestival is bekend 

75jaar logo zoetermeer wit png.png

Tel met ons af!

zoetermeerbruistnl-met-zwart.png