Herdenkingsvaart

📅 Maandag 4 mei

⏰ 13:00 uur & 15:00 uur

 📍  't Geertje: Geerweg 7, 2381 LT            Zoeterwoude

 💰 Volwassenen: € 8,-

       Kinderen t/m 13 jaar: € 3,20

Evenals voorgaande jaren organiseert de Stichting Rondvaart Zoetermeer met Floravontuur Promotie Zoetermeer op maandag 4 mei 2020 een tweetal Herdenkingsvaarten die in het teken staan van de Bevrijding. De vertrektijden zijn 13.00 en 15.00 uur.

 

Tijdens deze vaarten, die ongeveer één uur zullen duren, worden de passagiers door acteur/verteller Laurens de Groot meegenomen op de laatste vlucht van het vliegtuig de Jolly Duck op 22 februari 1945. Hij vertelt het verhaal van deze vlucht beginnend op de vliegbasis in Noord-Engeland tot op het moment van de noodlanding in de Geerpolder bij Zoeterwoude en vervolgt dan met het wel en wee van de bemanning van het vliegtuig. Met name de lotgevallen van de 24-jarige boordschutter John McCormick, die zich naderhand aansloot bij het verzet in Zoetermeer, komen hierbij uitgebreid aan de orde.

 

Tussen de beide vaarten in, vanaf de boerderij ’t Geertje met de passagiers van beide vaarten een korte wandeling wordt gemaakt naar de plek waar het vliegtuig is neergekomen. Op deze plek is een klein herdenkingsmonument ingericht waarbij wij even stil willen staan bij de gebeurtenissen in 1945, die mede hebben bijgedragen aan onze bevrijding. Ook zal hier een onderdeel van het vliegtuig worden getoond dat bij latere opgravingen in de polder weer boven de grond is gekomen.

zoetermeerbruistnl-met-zwart.png