APENKOOIGYM

Tijd: 13:30 - 16:30 uur

‚Äč

Apenkooi is hét fenomeen in de Nederlandse gymzalen. Deze variant van het aloude tikkertje waarbij niemand de grond mag raken zorgt al jaren voor opwinding en hilariteit; het is de ultieme combinatie van sport en spel. Vanaf nu is het afgelopen met het voorrecht van de kinderen. Apenkooi is voor iedereen op het Bevrijdingsfestival!

 

Het apenkooien is voor vele een mooie herinnering aan vroeger. Als je tegen mensen alleen al het woord ‘apenkooien’ of 'reis om de wereld’ zegt, worden het stuiterballen. Het kind in je komt gelijk weer naar boven. Het is laagdrempelig en daarom voor iedereen toegankelijk. Iedereen kent het spelletje.

 

Een gedeelte van de Markt wordt ingericht als een apenkooi-arena met bokken, matten, kasten en trampolines. Speciale opper-apen zullen het spel in goede banen leiden en in de gaten houden of er toch geen voetje in de “lava” terechtkomt. Bijna ieder kwartier start een nieuwe ronde en zal er gekeken worden naar verschillende leeftijden. Want ook kinderen kunnen in eigen rondes de strijd van de apen aangaan!