Menu +

Middagprogramma « TERUG

Het Bevrijdingsfestival Zoetermeer biedt vanaf 12 uur een bijzonder gevarieerd programma voor jong en oud. Er is overdag op de Markt genoeg te beleven en net als in de avond zijn het terrein en de activiteiten op het plein ook in de middag gratis te bezoeken.

Middagprogramma  Markt

12.00 – 12.15 uur    Officiële opening en ontsteken bevrijdingsvuur door burgemeester Ch. Aptroot.

12.15 – 13.30 uur    Bevrijdingsconcert: Marinierskapel der Koninklijke Marine met gastoptreden van René van Kooten

13.30 – 17.00 uur    Gedurende de middag worden er diverse attracties en activiteiten aangeboden.

14.00 – 17.00 uur    Vijf enthousiaste Zoetermeerse bands/artiesten spelen live op het grote podium

Opening
Burgemeester Charlie Aptroot opent om 12.00 uur het Zoetermeerse Bevrijdingsfestival. De burgemeester ontvangt op het podium de lopers van Ilion, die in de nacht het Bevrijdingsvuur in Wageningen hebben opgehaald. Samen steken ze het bevrijdingsvuur aan die de rest van het festival op het podium zal branden.
Na het aansteken van de Bevrijdingskaars zal de Zoetermeerse scholier(e) Imane Moussaten, leerling van De Watersnip, het gedicht dat op 4 mei tijdens de dodenherdenking op de Dam voorgedragen wordt aan het publiek in Zoetermeer voordragen.

Marinierskapel ft. René van Kooten
De grote verrassing dit jaar is toch wel dat de Marinierskapel der Koninklijke Marine dit jaar een uniek Bevrijdingsconcert verzorgt. Het orkest, dat de gehele wereld rondreist, is dit jaar de openingsact van het Bevrijdingsfestival. Samen met ras-Zoetermeerder René van Kooten schotelen zij de bezoekers een mooi en spectaculair Bevrijdingsconcert voor!

Hierna is het Bevrijdingspodium, tussen 14.00 u en 17.00 uur, de plek waar diverse lokale bands en dansgroepen zullen optreden. De line up van het podiumprogramma vind je hier.

Schilderwedstrijd en attracties
Tegelijkertijd is er op het plein ook genoeg te doen. Kinderen kunnen onder begeleiding van het Attractiecentrum Zoetermeer op een klein parcours laten zien hoe snel ze zijn op een electro-quad. Ook op de 21 meter lange stormbaan kunnen de kinderen zich uitleven en laten zien hoe snel ze over en door obstakels kunnen rennen en vliegen. Maar, er is nog veel meer te doen, zoals een stoepkrijtwedstrijd én kan er worden gesumoworsteld.
Voor de echte creatievelingen verzorgt KitzArt een schilderwedstrijd. Kinderen kunnen laten zien wat vrijheid voor hen betekent. Aan het eind van de middagprogrammering, rond 5 uur, zal de presentator bekend maken wie deze middag de mooiste schildering gemaakt heeft.

 


Bevrijdingsfestival Zoetermeer is powered by: