Menu +

Line Up Bevrijdingsfestival « TERUG

Dit jaar zijn het de Nationaal bekende artiesten Douwe Bob, Kenny B, Diggy Dex en Jett Rebel, die met live-band het hoofdpodium beklimmen om de feestvierende bezoekers een swingende avond te bieden. Tijdens elke pauze vindt op het centrale FOH-podium een optreden van De Coronas plaats. Feestgangers hoeven zich geen moment te vervelen. Het avondprogramma begint om 18:30 uur en de toegang is gratis. Informatie over bereikbaarheid en gedragsregels vind je hier.

 

Line Up Bevrijdingsfestival Zoetermeer

18.30 uur – Douwe Bob

De avond wordt afgetrapt door singer-songwriter Douwe Bob. De afgelopen jaren volgden de hoogtepunten elkaar in rap tempo op voor de jonge Amsterdammer. In vier jaar tijd bracht hij drie unaniem lovend ontvangen albums uit, vertegenwoordigde hij in 2016 Nederland op het Eurovisie Songfestival en won hij twee keer achter elkaar de prestigieuze Edison Popprijs. Met zijn band speelt hij voor alleen maar uitverkochte zalen door het hele land. “Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. Eén ding is zeker, het eindigt altijd met een groot feest”. Momenteel is deze veelzijdige artiest wekelijks te zien als nieuwe coach bij The Voice Kids op RTL4.

20.00 uur – Kenny B

Kenny B is een Surinaams-Nederlands zanger die aanvankelijk in het Surinaams en Engels zong. In zijn geboorteland Suriname scoorde hij meer dan tien nummer-1-hits. Nadat hij overstapte naar het zingen in het Nederlands beleefde hij met zijn single ‘Parijs’ zijn grote doorbraak in Nederland. De single bereikte in april 2015 de nummer-1-positie in de Nederlandse hitlijsten. Het lied met als bekendste tekstregel “Praat Nederlands met me” werd vele miljoenen malen gedraaid via Spotify en behaalde meervoudig platina. Kenny B is een sympathieke en graag geziene artiest, die door heel Nederland langs poppodia en festivals trekt om daar steeds weer het publiek te trakteren op een muzikaal feestje.

21.30 uur – Diggy Dex

De rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex is al ruim tien jaar een zeer gewaarde verschijning binnen het Nederlandse hiphop-circuit. Met zijn persoonlijke verhalen heeft de ‘chanson-rapper’ een heel eigen plek in het Nederlandse muzieklandschap verworven. In het najaar van 2015 verscheen de single ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ in samenwerking met JW Roy. De single behaalde de platina status, stond maandenlang in de hitlijsten en werd verkozen tot beste Nederlandse single tijdens de BUMA NL Awards 2016. Ook nam hij samen met Ali B de single ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ op, die tevens de platina status behaalde. Met zijn melodieuze en vriendelijk klinkende nummers maakt Diggy Dex het hiphop-genre toegankelijk voor een breed publiek van alle leeftijden.

23.00 uur – Jett Rebel

In Nederland kon men de afgelopen drie jaar niet om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Waar media hem graag vergelijken met de grootste artiesten uit de muziekgeschiedenis, blijft Jett Rebel vooral heel dicht bij zichzelf om zo zijn ambities te verwezenlijken. Hij speelde de afgelopen jaren op ruim 200 festivals, deed maar liefst vier clubtours en verkocht deze allemaal uit. Begin maart 2018 bracht Jett Rebel zijn nieuwe single ‘Amy’ uit, die de nieuwe muzikale koers van de enthousiaste muzikant illustreert. Een lekker popliedje, geïnspireerd op de seventies met een vleugje eighties, maar wel met een Jett Rebel-sausje erover. De 2018-editie van het bevrijdingsfestival belooft funky en swingend te worden afgesloten.

Support Act: De Coronas

Vorig jaar al een succesnummer tijdens het Bevrijdingsfestival in Zoetermeer! Tijdens iedere pauze geven De Coronas een verrassend stand-up optreden weg.
De zeven multi-talenten spelen namelijk alles wat jij wilt dat er wordt gespeeld. Welke andere band heeft er niet alleen 5000 nummers in de vingers en beschikt daarnaast ook over het vermogen een nummer in een heel andere stijl te spelen?
Ook tijdens de stagewissels hoef je je dus geen moment te vervelen. Vrijheid vieren doe je in Zoetermeer!

 

 

 


Bevrijdingsfestival Zoetermeer is powered by: