Menu +

Bevrijdingsvaart Meervaarder « TERUG

In het kader van Bevrijdingsdag organiseert Floravontuur Promotie Zoetermeer i.s.m. stichting Rondvaart Zoetermeer op zaterdag 5 mei tweemaal een speciale Bevrijdingsvaart. Beleef mee het verhaal van John McCormick, op aangrijpende wijze verteld door Laurens de Groot.

Hij vertelt het verhaal van John McCormick, de Amerikaanse boordschutter die tijdens de Tweede Wereldoorlog, na een bombardement op Duitsland, een noodlanding moest maken in de Geerpolder. Maar dat is niet het hele verhaal. Laurens de Groot vertelt ook over de aanleiding van deze noodlottige landing en over de dagen dat John McCormick en zijn kameraden nog in Zoetermeer verbleven, ondergedoken bij plaatselijke boeren. Sommige Zoetermeerders zullen het verhaal kennen en voor hen zal het heel bijzonder zijn dit verhaal te horen vanaf de plek waar het zich daadwerkelijk afspeelde. Voor anderen is het nieuw en een spannend stukje Zoetermeerse geschiedenis, gevuld met helden en het onherroepelijke lot.

De boot vertrekt vanaf Boerderij ’t Geertje en vaart over de Ommedijksche Wetering langs de Geerpolder en duurt circa één uur. De vertrektijden zijn 13.30 en 15.00 uur.

Een kaartje kost € 7,50 (volw)/ € 3,00 (kinderen tot 13 jaar). Aanmelden kan via: http://www.rondvaartzoetermeer.nl

 


Bevrijdingsfestival Zoetermeer is powered by: