Menu +

The Zookeeper’s Wife « TERUG

– Helaas geen plaatsen meer beschikbaar –

Ter gelegenheid van het Bevrijdingsfestival draait bij Cameo Filmhuis het waargebeurde en persoonlijke oorlogsverhaal ‘The Zookeeper’s Wife’.
Deze gratis te bezoeken film wordt aangeboden door Floravontuur Promotie Zoetermeer in samenwerking met Cameo Filmhuis Zoetermeer. Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de servicebalie van het Stadstheater vanaf donderdag 12 april om 16.00 uur.

The Zookeeper’s Wife

De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin. De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Zookeepers Wife is een verfilming van het gelijknamige boek (in Nederland vertaald als Antonina’s Dierentuin) van Diane Ackerman. Zij baseerde haar verhaal op de archieven en dagboeken van Antonina Zabinski. Van het boek werden wereldwijd meer dan 500.000 exemplaren verkocht. In de Verenigde Staten stond het 54 weken in The New York Times-bestsellerlijst.

Tijdens de pauze biedt het Stadstheater gratis koffie en thee aan en zorgt bakker Jongerius voor heerlijke oranje muffins. En uiteraard ontbreekt het advocaatje met slagroom, aangeboden door Sligro niet.

De ouderenbus rijdt op zaterdag 5 mei een aangepaste dienstregeling om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven de filmvoorstelling te bezoeken.

The Zookeeper’s Wife – Trailer

De filmvoorstelling The Zookeeper’s Wife wordt mede mogelijk gemaakt door: