Menu +

Bevrijdingsconcert Marinierskapel « TERUG

De grote verrassing dit jaar is toch wel dat de Marinierskapel der Koninklijke Marine een heus Bevrijdingsconcert komt verzorgen. Als openingsact van het Bevrijdingsfestival schotelt het wereldberoemde orkest, samen met ras-Zoetermeerder René van Kooten, een mooi en spectaculair optreden voor!

Middagprogramma  Markt

12.00 – 12.15 uur    Officiële opening en ontsteken bevrijdingsvuur door burgemeester Ch. Aptroot.

12.15 – 13.30 uur    Optreden Marinierskapel der Koninklijke Marine met gastoptreden van René van Kooten

14.00 – 17.00 uur    Vijf enthousiaste Zoetermeerse bands/artiesten spelen live op het grote podium

Gedurende de middag worden er diverse attracties en activiteiten aangeboden, speciaal voor de grote en kleine kinderen.

De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een van de 3 professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De 53 muzikanten verzorgen de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Vaak samen met de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek. Daarom wordt in binnen- en buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd.

Gastoptreden René van Kooten

Speciaal voor het Bevrijdingsconcert hebben de Marinierskapel en René van Kooten met enthousiasme een mooi Bevrijdingsconcert voorbereid. Zowel voor de Marinierskapel als voor René zelf is Zoetermeer een bijzondere stad, waar zij altijd met plezier optreden. Voor wat betreft René van Kooten behoeft dit geen uitleg, hij is een Zoetermeerder, maar ook de Marinierskapel heeft een heel bijzondere band met de stad. Zo heeft het orkest zeer regelmatig opgetreden op Zoetermeer Culinair. Een gecombineerd optreden van beide ‘artiesten’ op één openluchtpodium, midden in het centrum van Zoetermeer, is een unieke gelegenheid die je als liefhebber zeker niet voorbij mag laten gaan. Wees er op tijd bij, want Vrijheid vieren, dat doe je in Zoetermeer!

 


Bevrijdingsfestival Zoetermeer is powered by: